Se årets største gulv- og interiørtrender

Se årets største gulv- og interiørtrender

Sterkere gulvstruktur, tepper, store interiørartikler og mer farge. Dette er noen av trendene som preger bolig- og interiørmoten i 2016.

I mange år har nøytralt gulv, hvite vegger og minimalistisk stil regjert. Dette er på vei til å endre seg.  Folk begynner å bli litt mer vågale. Det er duket for et skifte med nye linjer og trendbølger. Nå er det dette som gjelder. 
 Bredere bord i parketten: flere ønsker seg bredere bord på gulvplankene. Mens 18 cm ble ansett som bredt før, er plankene nå gjerne 22 cm eller enda bredere. 
Et godt råd er å tenke rom før du tenker bredde. Dersom du velger veldig brede planker på et lite rom vil rommet se smalere ut fordi du føler at veggene kommer tettere på deg.


Mer mønster: et mer levende gulv med sterkere karakter og mer spill seiler opp på trendlisten. Bredt fiskebeinsmønster og parkett med større grad av kvist og struktur er blant de mest populære.Tøffe tepper: De som trodde at vegg-til-vegg-teppene kun hører 80-tallet til må tenke om igjen. Det teppedekkete rommet har gjort et reelt comeback. Aller helst på hoved-soverommet og garderoberommet. Her går man ofte barfot og teppegulv er både mykt og varmt og sette fotsålen Trenden peker mot langhårete tepper, flerdimensjonalt mønster og klare farger som turkis og lilla og 70-talls klassikere som olivengrønn, sennepsgul og rust.


Kult med kork: Korkvinyl er også på hot-listen. Komfort og vedlikehold står stadig sterkere i førersetet. Korkvinyl-gulvene stiller i en klasse for seg selv ved å være 100 prosent vedlikeholdsfri. I tillegg har de fått et moderne og trendy preg og design.


Sømløst seirer: Før skulle vi ha sømløse overganger med gulvlister i samme farge som gulvet. Den regelen er hevet over bord. Nå skal den sømløse overgangen heller skje mellom vegger og tak. Dette gir et inntrykk av et mer åpent og høyere rom. 


Flere farger: Vi beveger oss bort fra de hvite veggene og det kalde, minimalistiske preget. Nå skal vi ha farger på veggene og et lunere og mer hjemmekoselig preg med en miks av gammelt og nytt. Tendensen går i den varme retningen mot farger som antikkgrå, lys fersken og rødlig. Dette speiler seg også i gulvfargen, hvor mørkere gulv overtar for de helt lyse og hvite gulvene.


Stort slår smått: Små pyntegjenstander skal bort. Nå er det få og store gjenstander som gjelder. Større pynteputer, kraftige lysestaker og storformat på bilder og annen veggpynt preger motebildet.