Gulvene hotellene velger

Gulvene hotellene velger

Gulvtypen er essensiell del av førsteinntrykket når en åpner dørene til vellykket hotellopphold.

Da Clarion Collection Hotel Oleana i Bergen sentrum skulle pusses opp, var gulvet en viktig faktor i det totale bildet.

 - Bygget som Hotel Oleana ligger i er fra slutten av 1920-tallet, og vi ønsket en parkett med egenart og preg fra denne epoken, forteller eier av hotellbygget, Ole Jan Strønen.

Han endte til slutt på fiskebensgulvene, Solid Floor New Classic i fargene Versailles og Louvre.

 

Soverommene er utstyrt med Solid Floor New Classic Versailles

 

Fellesområdet i første etasje på Oleana inviterer til avslappende atmosfære med mørkebrunt Solidfloor New Classic Louvre

 

1350 kvadratmeter parkett er limt til underlaget, og har fått mange gode tilbakemeldinger.
 - Når gjestene åpner hotelldøren gir gulvet et vesentlig signal for førsteinntrykket og atmosfæren. Derfor legger vi stor vekt på å finne det rette gulvet og den rette kvaliteten, sier han.

Holdbart og pent er en sikker vinner

Kjetil Smørås kjenner seg godt igjen i Strønens tankegang. Direktøren på Grand Hotel Terminus kunne tidligere i vår endelig inviterer gjestene inn til nyåpnede Villa Terminus med 18 eksklusive hotellrom.

- Et gulv er særdeles viktig for et hotells utseende, understreker Smørås. 
- For oss ble det viktig å finne et gulv som både var historisk riktig for bygget samtidig som det hadde moderne kvaliteter, beskriver direktøren på prominente Grand Hotel Termnius som første gang åpnet dørene i 1928.

Valget falt på DuPlanche Douglas Gran Multiplank med robust oppbygging og bjørke kryssfiner. Kryssfinene bidrar blant annet til å gi gulvet en bedre mekanisk holdbarhet og er kjent for å har svært gode lyd- og fuktisolerende egenskaper.

Eksklusive DuPlanche Douglas gran er foreløpig kun tilgjengelig via bestilling i butikk.

 

- Hva så dere spesifikt etter i søket etter nytt gulv?

- Kravet vårt var at det skulle være holdbart og tåle vått klima uten å sprekke opp, samtidig som det skulle være flott å se på, sier Smørås om gulvtypen som har en vokset og dermed også mer holdbar overflate.

600 kvadratmeter med dette tregulvet pryder nå flatene i det totalfredete bygget fra 1769.

.

- Hva kan privatpersoner lærer av hotellenes gulvvalg?

- Vurder bruksområde, farge, overflate og øvrig stil du har i huset opp mot hverandre når du velger gulv for å skape eller bevare atmosfæren som du ønsker, og som hotellene har veldig høyt fokus på når de tar sine valg, råder Gulvspesialistens interiørkonsulent, Kine Grimstad.