8 fordeler med korkvinyl

8 fordeler med korkvinyl

Korkgulvene var populære for en del år siden. Nå klatrer de på nytt på popularitetsskalaen. Her er grunnene til at flere og flere igjen velger kork.

 

  • Lunt

Korkens gode isolerende egenskaper gjør at gulvet alltid føles lunt og behagelig å gå på.
Siden korkgulv har så gode isolerende egenskaper vil det i mange tilfeller være unødvendig med varmekabler eller annen elektrisk gulvvarme. Om det likevel skulle være aktuelt gjelder samme regler som ved laminat og parkett, at temperaturen ikke skal overstige 27 grader.

  • Lettstelt

Gulvet krever hverken sliping eller polering, og er lett å holde med kun vanlig vask med vann og såpe.

 

  • Lyddempende

Materialet er svært lydisolerende, siden materialet er akustisk dødt. Det har ingen resonanser og absorberer høye frekvenser. Det isolerer derfor både trinnlyd og lyd fra gjenstander som faller på gulvet, og akustisk lyd fra rom med korkgulv forplanter seg lite nedover i boligen.

 

  • Slitesterkt

Den sterke overflaten kan motstå slitasje år etter år. Strukturen gir den egenskaper som minner om en svært fast svamp. Den gir etter for støt og press, og går tilbake til sin opprinnelige fasong.

 

  • Naturlig fjæring

Gulvet er bygget opp med to lag ekte kork som gir optimal fjæring og gjør gulvet ekstra behagelig å gå på.

 

  • Lett å legge

CorkLoc gjør gulvet enkelt å montere.

  • Miljøvennlig inne

Overflaten motstår smuss og søl, og fastholder ikke mugg og bakterier. Det sikrer helsen din med et hygienisk inneklima.

  • Miljøvennlig ute

Kork kommer fra den tykke barken på korktreet som kan høstes omtrent hvert tiende år ved å skrelle den av. Treet blir ikke skadet og ny korkbark vokser frem der den gamle ble fjernet. Kork er dermed en fornybar ressurs, og trærne kan produsere kork i 150 år fra de er 25 år, og kan bli opptil 250 år gamle. 

Trykk her for å få en fullstendig oversikt over vårt korkvinylsortiment.

VISSTE DU AT...

Mesteparten av korken kommer fra Portugal. Hele 50 prosent av det som høstes kommer herfra, og det meste går til produksjon av flaskekorker.