Unike gulv til ditt hjem

Unike gulv til ditt hjem

Tregulv montert i spesielle mønstre anses som svært klassisk, samtidig som det kan bære et moderne preg. Alt avhenger av materialvalg og fargekombinasjoner.

– Ønsker man å gjøre et rom mer spennende anbefales det å fokusere på gulvet, sier Cato Berg, salgssjef hos Gulvspesialisten.
Han legger til at følelsen av et hjem stammer fra gulvet, et mønster kan være det lille ekstra man trenger for å skape et blikkfang. Til inspirasjon har vi skrevet litt om ulike gulv som kan gi ditt hjem et særpreg.

 

FiskebensparkettDette klassiske mønsteret består av like rektangler som monteres i zikk-zakk form.  De siste årene har det blitt et økt fokus på gulv, noe som også gjør at det flotte fiskebensmønsteret har fått større oppmerksomhet. Det vokser stadig i popularitet, mye på grunn av de uendelige variasjonene som finnes. Det eksisterer i både stort format som passer ypperlig for å åpne opp et rom, eller i mindre skala for å skape et mer intrikat mønster. Alt avhenger av hvilken følelse du vil at ditt hjem skal gi, da mønsteret kan fås i alle materialer og farger. Dersom man ønsker å få eksempelvis en gang til å se lengre og mer dekorativ ut, kan det være et triks å montere gulvet slik.

 

Chevron
 

I motsetning til fiskebein så er dette mønsteret montert i en V-form og stavene plasseres i større grad i en forutsigbar rekke. Dersom man velger å gå for den naturlige fargen på eiken vil fargespillet gi parketten et stilig preg. Dette mønsteret kan brukes i de fleste åpne rom for å gi det en mer unik stil. For å tilføye et kunstnerisk preg over badet kan man eksempelvis ha Chevron-fliser oppover veggene. En gjennomsiktig farge gjør det mer diskret, mens ulike fargesammensetninger kan løfte frem en ellers kjedelig vegg.

 

French Flooring
 

Denne parketten baserer seg på staver som monteres i ulike bredder og størrelser. Det stammer fra en tidsperiode der man ikke hadde stor tilgang på materialer og dermed satte sammen et gulv basert på de plankene man hadde. I nyere tid er standarden å bruke tre ulike bredder, der det ikke lengre er helt vilkårlig hvordan de plasseres. Selv om stilen er oppgradert og det skal være et mer gjennomgående mønster, er det fortsatt meningen at det skal se litt tilfeldig ut.

 

Dutch Pattern
 

Dette mønsteret består av tre eller fire planker i èn retning der det på kortsiden brytes opp med en planke i motsatt retning, gjerne i et annet fargespill. Dutch Pattern vil kunne være et blikkfang i ethvert rom. Om man ellers har en moderne stil i hjemmet sitt, kan det klassiske mønsteret være en fin kontrast. Generelt for mønstergulv pleier man å bruke de naturlig ubehandlede og lyse eikefargene, som gjerne tilføyer et rom et tradisjonelt preget. Dersom man ønsker det mer i tiden, vil mørke gulv i bruntoner, eller lyse gulv i grått være gode alternativer.

 

Reclaimed Oak /Vintage
 

Planker fra eldre låver og godsvogner, gjerne over 70 år gamle, utgjør denne helt spesielle stilen. Plankene skal være originale med alt det innebærer og avtrykkene som er satt på dem. Det kan være alt fra spikerhull til avflasset maling. Disse vil også kunne gi en vegg et unikt og rustikt særpreg, det vil kunne fungere som et kunstverk. For å sette vintage-stilen mer på spissen finnes det en moderne versjon av dette om man ikke ønsker originalt treverk. Plankene skal se ut som de er tatt ut fra et gammelt bygg, men skal være like enkle å vedlikeholde og å rengjøre som andre gulv. Gulvet vil fungere veldig godt i en lun hytte.

 

Kreative overflater
 

Det er ikke bare mønsteret som kan gi et rom et unikt særpreg, men også overflaten på selve parketten. Vi har leverandører som tilbyr det meste av farger og behandlinger. Ønsker man regnbuefarget parkett til barnerommet kan dette ordnes, det er kun fantasien som setter grenser. Er man lei av de klassiske bruntonene, hvorfor ikke sprite opp med rosa eller grønt? Man kan skape spesielle kontraster eller unike mønstre via behandlinger. Farger er ikke bare forbeholdt veggene, og her er det bare å være kreativ med sammensetningene.

 

MERK! Produktene på nettsiden er kun et utvalg av vårt brede sortiment. 
Ønsker du mer gulvinspirasjon tilpasset akkurat ditt hjem? Ta kontakt med en av våre spesialister enten i våre butikker eller på chatten.