Tips til elegante overganger mellom ulike gulv

Tips til elegante overganger mellom ulike gulv

Hverdagen gir oss ulike utfordringer og behov, dette gjenspeiler seg også i de ulike egenskaper som vi etterspør til gulvet som skal legges.

I mange hus og leiligheter har man en åpen forlengelse fra yttergang til hall og stueinngang, hvor man gjerne ønsker å ha et gulv som harmonerer med stuen. I inngangspartiet ønsker man å legge et gulv som tåler våte sko og tøy, en gjennomvåt hund eller en skitten parkdress.

Hvordan lage overganger mellom ulike gulvtyper og trapper som ser naturlige og elegante ut, uten å måtte legge ned en metallist som kan være til irritasjon og som ikke gir et optimalt estetisk uttrykk?

  1. Naturlig overgang med mønstergulv og keramiske fliser. Dette er en spennende løsning som gir en naturlig overgang fra fiskebensmønstret tregulv til fliser. Materialene flettes inn i hverandre. En elegant måte å løse overgangen mellom kjøkken og stue, samtidig som man skaper et blikkfang i rommet.

 

(Kilde: Tidsrominterior.no, Mad About the House)

 

  1. Kontraster. Denne løsningen er noe mer dramatisk. Kontraster skaper en spennende effekt i rommet, og gir en tydelig overgang mellom kjøkken/spisesone og stuen.

 

@Kessara

 

  1. Overgang mellom trapp og gulv

For en «usynlig» overgang mellom gulv og trapp, tilbyr den hollandske gulvprodusenten Woodlife noen elegante løsninger som gjør overgangen sømløs i topp og bunn. Dette ser flott ut, i tillegg forenkler det renhold. Gelender med glass på siden er også vakkert felt inn i trappen, se bildet nedenfor. Bildet er fra Statoils bygg i Oslo. Woodlife tilbyr gulv og trappeløsninger til private hjem og næringsbygg, hvor farge, overflate og dimensjoner kan velges fra et bredt sortiment. 

 

Foto: Woodlife

​4. Lei av løse tepper? Bytt ut gulvteppet med teppefliser. Leverandøren Bolon tilbyr lyddempende teppefliser, som bryter opp rommet og gir en løsning som forenkler renhold og gir vesentlig mindre støv enn gulvtepper. Dette gir et garantert blikkfang i rommet. 

 

Produktfoto: Bolon,

 

5. T-lister i heltre. Den finske produsenten Timberwise tilbyr vakre T-lister i heltre. T-lister benyttes i overgangen mellom rom, eller ved store gulvflater for å opprettholde spenn i gulvet. Disse listene gjør overgang mellom rom knapt synlig og gir en elegant finish. De forenkler renhold, og er vesentlig mer behagelige å gå på enn metallister.

 

Timberwise tilbehør