Hva er fordelene ved oljet parkett ?

Hva er fordelene ved oljet parkett ?

Først og fremst er oljet parkett svært vakker og gir en eksklusiv følelse i rommet og til interiøret. Når lyset faller inn på et oljet tregulv, får man vakre refleksjoner og spill i treverket. Hardvoksoljen lar treets naturlige mønster, skygger og farger komme til uttrykk.

 I tillegg har disse har denne parketten en del egenskaper som er svært positive for hjemmet ditt.

Behagelige gulv som luner huset

Når man går på oljet parkett er man i kontakt med treet, det gir en lunere og mer naturlig følelse. I tillegg vil dette gulvet holde på varmen i rommet det ligger i. Voksen tar opp energi fra sollyset og annen oppvarming og gir slik varme tilbake til rommet over tid.

Naturlige vakre og ekte gulv

Et oljet tregulv vil alltid se vakrere og mer naturlig ut enn et lakket gulv.  Man får en helt annen lød fra treverket. Et lakket gulv vil alltid være kaldere da lagene med lakk tar bort mye av følelsen av ekte tre.

Enklere renhold og godt inneklima

Gulv som er behandlet med hardvoksolje gir en ren, naturlig og holdbar flate som også er antistatisk. Dette betyr at gulvoverflaten ikke trekker til seg støv, og derved gjør renholdet enklere.

Oljete tregulv har det vi kaller en diffusjonsåpen overflate som er pustende, og slik er med på å regulere inneklimaet i rommet. I tillegg er voks luktabsorberende.

Oljet gulv er mer motstandsdyktig mot sår og riper

På grunn av kvaliteten på treverket og hardvoksoljen, er oljete gulv mye mer motstandsdyktige ovenfor sår og riper gjennom daglig bruk. Ved vask og vedlikehold reiser også tre fibrene seg, slik at det som allerede er der av sår og riper vil bli mindre synlig.

Lang levetid – uten sliping

Det er en prinsipiell forskjell mellom olje og lakk; oljen metter treet innenfra. Hvis oljen er herdende, fyller den porene, gjør treet hardt, vanntett og slitesterkt samtidig som overflaten blir antistatisk og diffusjonsåpen. Dette gir gulvet lang levetid uten sliping, forutsatt at man vedlikeholder gulvet riktig.

Småskader i gulvet repareres lett

Trykkmerker/dump i treverket kan enkelt utbedres med vedlikeholds voks. Her anbefaler vi å gni på det aktuelle området med Osmo Vedlikeholdsvoks, og skaden vil bli glattet ut og være mindre synlig.

I et oljet tregulv vil man også kunne skifte ut enkeltbord midt i gulvet dersom uhellet skulle være ute. Dette må imidlertid utføres av erfarne gulvleggere.

Lett å friske opp fargen 

Fargenyanser kan enkelt friskes opp og endres under periodisk vedlikehold med Osmo Rens og vedlikeholdsvoks. Denne påføres rengjort gulv, må tørke 2-4 timer. - Da er det bare å pakke tursekken før gulvet behandles, så kommer du hjem til «nytt» gulv.

Velkommen innom til Gulvspesialisten for mer gulvprat! For oss et kjært tema med uendelig mange fasetter og løsninger.