Dette blir gulvtrendene i 2018

Dette blir gulvtrendene i 2018

I 2018 er det eikegulv med snev av hvitfarge, fiskebeinsmønster og mørke tregulv som blir de heiteste gulvtrendene, ifølge Gulvspesialisten.


Cato Berg, salgssjef hos Gulvspesialisten, har statistikk som viser hva som blir gulvmote i 2018. (Foto: Arvid Steen)

Tekst: Arvid Steen

– Vi solgte nettopp 100 kvadratmeter av dette eikegulvet til en kunde. Salgssjef hos Gulvspesialisten, Cato Berg (bildet) stryker hendene over et eksklusivt mørkt, mønstereikegulv.

Det mørke eikegulvet med kraftig mønster og brede planker, koster 1800 kroner kvadratmeteren. Det oser av kvalitet. Dette er et gulv de færreste bør montere selv.

– Et slikt eikegulv fortjener gode montører. Våre dyktige gulvleggere er eksperter på slike gulv, sier Berg.

En av få nisjebutikker i Norge
Gulvspesialisten flyttet inn i nye lokaler i Kanalveien i Bergen, høsten 2017. Butikken er en av få nisjebutikker i Norge som er eksperter på tregulv.

Her kommer kunder som vil ha tregulv som er dyrere enn hva man finner hos trelastforhandler. Kvaliteten er bedre og valgmulighetene er mange.

– Hos Gulvspesialisten finner du tregulv fra 500,-til 1800 kroner per kvadratmeter for de mest eksklusive limtregulvene i eik. Vi leverer tregulv som skal tåle det meste, og som også tåler å bli slipt noen ganger om nødvendig, sier Berg.

Kvalitetsgulv skal koste mer
Men det er ikke bare eikegulv til over 1000-lappen kvadratmeteren hos Gulvspesialisten.

– Kvalitet skal koste litt ekstra. Det lønner seg over tid. Vi konkurrerer ikke mot trelastforhandlerne som selger fra pall. De rimeligste kvalitetsgulvene hos oss koster fra 500 kroner kvadratmeteren, sier Berg.

Gulvtrenden om du har et romslig budsjett
Har du mye penger, så er mørke tregulv med struktur og mønster noe av det mest populære nå, forteller Berg.

–  Og det blir enda mer populært i 2018. Ikke minst i nybygg hvor man legger vekt på ekstra kvalitetsgulv. Mørke tregulv og gulv med fiskebeinsmønster blir gulvtrenden i 2018 for dem med tykkest lommebok, og som verdsetter det ypperste innen eikegulv, sier Cato Berg (bildet) hos Gulvspesialisten.

Han forteller også at mange leilighetsbygg i øvre prisklasse velger dette tregulvet. I tillegg er mørke eikegulv populært i bedriftsmarkedet, og da spesielt hos hoteller.

Gulvtrenden om du er kvalitetsbevisst, men har litt mindre penger
Men det finnes flere gulv-valg, dersom du ikke vil bruke hele budsjettet ditt på parkett.

Den største kundegruppen hos Gulvspesialisten er kvalitetsbevisste kunder som bruker 500-800 kroner kvadratmeteren. Og de vet nøyaktig hva de vil ha – etter å ha lest seg opp.

– Mange velger design på tregulv etter å ha lest og sett hva som er pent i interiørmagasinene. I «mid range-klassen» blir 2018 de lyse eikegulvenes år. Ikke helt hvitt, men et hint av hvitt, blir storselgeren i år. Slike tregulv passer de fleste typer interiør. Mørke vegger, lyse, tapeter… dette eikegulvet passer til alt. Derfor er lyst eikegulv blitt så populært, sier salgssjef hos Gulvspesialisten, Cato Berg.

Fremdeles kvinnene som bestemmer
Og om du lurte på hvem som bestemmer hvilket gulv familien skal ha hjemme?

– Det er kvinnen i huset. Mannen har begynt å komme mer på banen, men en typisk trendbevisst tregulvkjøper hos Gulvspesialisten er en dame i 40-50 årene, som vet nøyaktig hva hun vil ha.

– Slik har det vært lenge, og den trenden endres ikke med det første, smiler gulvspesialist Cato Berg.

Fakta: Vi pusser opp for milliarder
Ifølge tall fra Prognosesenteret var det mer enn 900 000 husstander som utførte oppussing av sine boliger i fjor. I overkant av en fjerdedel av disse foretok kun utvendige arbeider, nesten halvparten foretok innvendige arbeider mens litt mindre enn 3 av 10 foretok begge deler. I alt blir det store summer på oppussing og nye gulv.

 Drøyt 86 milliarder kroner brukte nordmenn på å pusse opp hus og hytter i 2017.