Hvilket gulv skal jeg velge?

Hvilket gulv skal jeg velge?

Vurderer du å legge nytt gulv i ett eller flere rom? Hvert rom har sin personlighet, funksjonalitet og bruk. Gulvet er med å skape den rette stemningen og sette prikken over i-en i hjemmet. Vi viser deg gjennom gulv-jungelen og hvilke alternativer som passer best i hvilke rom.

Stadig flere får øynene opp for hvor viktig det er for helheten i hjemmet og velge rikitg gulv. Gulvet er med på å gi hjemmet sjel, eleganse og særpreg. Parkett og laminat er blant to av de mest vanlige valgene når folk skal legge nytt gulv. Selv om begge disse gulvmaterialene er flotte og med stor bredde i utvalg, er det alltid en fordel å orientere seg om hvilke andre gulvtyper som også finnes på markedet. Noen passer nemlig bedre i enkelte rom enn andre.

 

Parkett: et naturlig valg

Fordi parkett består av tre, bringer det naturen inn i hjemmet på en helt spesiell måte. Det autentiske og lune treverket gir en varme i interiøret som det er enkelt å føle seg hjemme i.

Fordi tre er et levende materiale som påvirkes av omgivelsene, bør man være oppmerksom på hvor man bruker parkett. I områder hvor gulvet utsettes for mye vann, er det ikke anbefalt.


Godt egnet: Stue, soverom, kjellerstue 
Kan brukes: Kjøkken, innergang
Ikke egnet: Bad, vaskerom, yttergang

Se våre parkettgulv


Tepper: mykt og lunt

Et vegg-til-vegg teppe er et godt alterantiv dersom man ser etter et mykt og komfortabelt gulv. På grunn av den lune overflaten er tepper spesielt godt egnet til bruk i stue og soverom.

Fordi tepper finnes i mange ulike kvaliteter, er det varierende hvor mye slitasje de tåler. For eksempel er et ullteppe ikke anbefalt i gang, mens et flatvevd syntetisk teppe med høy slitestyrke godt kan passe.

Få utvidet informasjon om vegg-til-vegg-tepper

Godt egnet: Stue, soverom, kjellerstue 
Kan brukes: Innergang, yttergang
Ikke egnet: Bad, vaskerom, kjøkken

Se våre tepper

 

Korkvinyl: elastisk og lyddempende

Hvis du ønsker et gulv som både er mykt og tåler slitasje, er korkvinyl et godt alternativ. Kork er et naturprodukt som er svært komfortabelt å gå på, og som har gode lyddempende egenskaper.

Godt egnet: Stue, soverom, kjellerstue, innergang, kjøkken 
Kan brukes: Yttergang
Ikke egnet: Bad, vaskerom

Se våre korkgulv


Vinyl / Linoleum : slitesterkt med flott design

Vinyl og Linoleum kommer i mange varianter, gjerne i kombinasjon med andre materialer i konstruksjonene. Vinyl og linoleum er svært slitesterkt, noe som sikrer enkelt vedlikehold. Produktene fås i uttallige design og farger og leveres enten som planke og fliser med klikksystem, på rull eller med stick-system.

Godt egnet: Stue, soverom, kjellerstue, innergang, yttergang, kjøkken 
Ikke egnet: Bad

Se våre praktiske gulvLaminat: et pent og praktisk alternativ

Laminat kan ligne tre og fliser, men har noen andre fordeler. Det er veldig hardt og slitesterkt, og derfor opplagt til rom hvor en trenger kombinasjonen av pent og praktisk. Laminat finnes i flere rene og moderne farger som setter et rolig og behagelig preg på interiørert. 

Godt egnet: Innergang, yttergang, kjøkken 
Kan brukes: Stue, soverom, kjellerstue
Ikke egnet: Bad, vaskerom

Se våre praktiske gulv


Fliser: det trygge og sterke

Fordi flis er et hardt materiale, er det svært slitesterkt og motstandsdyktig mot vann og fuktighet.Fliser fås i en rekke størrelser, farger, design og overflater. De fleste keramiske fliser er ekstremt lette å holde rene. Siden keramiske fliser er bestandige mot sollys vil de heller ikke falme og endre farge.

 

Godt egnet: Innergang, yttergang, kjøkken, bad, vaskerom 
Kan brukes: Stue, soverom, kjellerstue