Hvordan fjerne hakk og riper i parkett og tregulv?

Hvordan fjerne hakk og riper i parkett og tregulv?

Fordelen med oljet parkett eller tregulv, er at riper og flekker kan fjernes når uhellet først har vært ute. I denne artikkelen forteller vi deg hvordan.

Hakk/fordypninger repareres med damp

Dersom du har et oljet tregulv, kan du å reparere fordypningen ved å legge over et fuktet håndkle og stryke over med varmt strykejern. Dette gjør at fibrene i treet steames, reiser seg og fyller ut skaden. Er gulvet fortsatt ujevnt, kan du slipe med et fint sandpapir (240-300) og spraye over med glanslakk etterpå.

Les mer om fordelene ved oljet parkett.

Voks som fyller opp riper i overflaten

Har du mindre riper, kan du fylle denne med voks som fyller opp uten å synke sammen. Voksen vil følge treets bevegelser uten å sprekke opp i ettertid, og gjøre ripene usynlige.

Vår leverandør Osmo tilbyr også gulvsparkel som fås kjøpt i forskjellige trenyanser, perfekt til å reparer dypere skader eller feil i treverket.

Smeltevoks

Dette er stifter med voks som må varmes opp slik at den smelter og dryppes ned i hakket. Start først med den lyseste fargen som er nærmest opp til fargen på gulvet ditt. Varm opp et stemjern og smelt voksen med det varme jernet, drypp voksen ned i ripen/hakket.

La voksen tørke i ca 20 minutter. Jevn over med sparkelen til voksen jevner seg ut med resten av gulvoverflaten. Om nødvendig, gjør det samme med en mørkere kontrastfarge som matcher åremønsteret i gulvet ditt.

Ved mer omfattende skader – bytt planker midt i gulvet

I et gulv av god kvalitet, kan et enkelt gulvbord skiftes ut dersom skaden er omfattende. Her anbefaler vi å ta kontakt med våre gulvleggere for å sikre et godt resultat.

Flekker fra rødvin eller tusj

Osmo vask og pleiemiddel fjerner lett flekker fra rødvin, fruktsafter, cola, kaffe etc. Dette vaskemiddelet kan brukes på alle treoverflater som er behandlet med hardvoksolje, pleieolje og lakk.

Få noen råd om vask og vedlikehold av parkett her.

Vedlikeholdsett for ditt parkettgulv

Gulvspesialisten anbefaler Osmo vedlikeholdsett for ditt gulv, slik at du til enhver tid har utstyret som trengs for å reparer eventuelle skader eller flekker som kan oppstå i hverdagen.